Redaktionens första gången-upplevelser

Hon var min första flickvän och jag var sjutton år. Vi gick i samma klass och hade ganska nyligen blivit tillsammans när hon frågade om vi skulle åka hem till henne efter skolan. Jag var väldigt osäker och tänkte hela tiden på hur det skulle gå till, för inte kunde det väl vara som i porrfilmer? Att bara stoppa in den och köra liksom.

Hennes föräldrar hade inte kommit hem från jobbet och vi stod i hennes vardagsrum och började kyssas. Nervositeten ökade på ett nästan sjukt sätt när hon började leda mig till hennes rum. Var det nu det skulle hända? Hur gör jag? Och hur går ett förspel till? Tankarna rusade genom mitt huvud och jag kände en press av att jag måste göra det här även om jag samtidigt kände att jag ville springa därifrån.

Vi låg i hennes säng och kysstes och började ta av varandras kläder. Ingen av oss sa ett ord. Vi började ta på varandra och efter ett tag så stammade jag fram något om “kondom” som hon snabbt fiskade upp från nattduksbordet. Vi började ha sex och det gjorde ont men jag vågade inte säga någonting. Det skulle ju vara så jävla skönt.. ”Vi började ha sex och det gjorde ont men jag vågade inte säga någonting. Det skulle ju vara så jävla skönt..” Vi låg i missionären och jag hade ingen aning om vad jag höll på med. Jag ville bara komma och få det överstökat så snabbt som möjligt. Vi bytte ställning, hon var överst och till slut så kom jag. För mig var det på den tiden självklart att sexet var över så jag gick till toaletten och spolade ner kondomen.

Vi var tillsammans i nästan ett år men sexet blev inte bra förrän jag vågade berätta för henne att jag kände press och osäkerhet. Jag vågade inte berätta något för mina kompisar för jag var rädd att det skulle skratta åt mig, så jag sa att det var asnice.

Idag vågar jag prata med både personen som jag ska ligga med och mina kompisar om jag upplever press eller stress och resultatet är väldigt mycket bättre sex.”

Jag var inställd på att det skulle ske just den dagen. Jag hade nog rakat mig på alla ställen man kan tänka sig och förberett mig som en galning. Men vi var i alla fall hemma hos mig, i min säng. Så det kändes ju tryggt.
Vi lade oss ner, klädde av varandra och började hångla. Jag hade väl tänkt börja käka p-piller, men just där och då gjorde jag inte det så det fick bli kondom. Han var ovanpå och försökte försiktigt föra in den i mig. Men det gick ju inte så bra. Han var så försiktig och jag var så nervös och torr, så den kom bara halvvägs.  ”Han var så försiktig och jag var så nervös och torr, så den kom bara halvvägs.” Det var ganska fnissigt, minns jag. Men det gjorde ju liksom ganska ont så det blev inte så mycket mer än ett halvdant försök. Trots det så minns jag att jag tänkte: ”NU har jag i alla fall gjort det”.
Nästa dag i skolan så berättade jag det för min kompis.
– Vi hade sex igår.
– Vaaa? Hur gick det?
– Nja alltså, han fick ju inte in hela. Men annars gick det bra.
Hon tittade på mig och log lite. Hon var den första i gänget som haft pojkvän.
– Men då räknas det ju inte.”

Han var min första riktiga pojkvän. Jag var 17 och han 18. Vi hade varit tillsammans i exakt två månader och fyra dagar. De få kvällar då vi hade sovit över hos varandra bestod mest av lite hångel och sova sked. Men den här kvällen hade jag bestämt mig, nu var det dags att få det ur världen. Ingen av oss hade haft sex med någon annan innan och spänningen låg i luften. Skulle han hitta rätt? Skulle det gå att få in den? Skulle vi smeka av varandra kläderna lika sexigt som i alla Hollywood-filmer?

Det slutade med att vi tog av oss kläderna var för sig. Han fumlade på sig en blå kondom som gjorde att det luktade gummi bland lakanen. Efter några trevande sekunder hittade vi rätt. Sedan följde många långa minuter, om inte en timme, av icke taktfast juckande i missionärsställning. Jag som trodde att killen brukade komma innan han knappt ens hade fått in den, blev förvånad över att ingen av oss kom över huvudtaget. Inga fyrverkerier och ingen lovsång. Ett ganska osexigt minne som följdes av två sexlösa månader. Prestationsångesten satte stopp när han inte kunde bli hård med kondom. Men när vi hittat annat skydd var vi good to go!”

Jag hade blivit hembjuden till killen jag nyligen börjat träffa. Vi kollade på film i hans soffa och började hångla, precis som gången dessförinnan. Men nu övergick hånglet till att vi drog av varandra kläderna. Han bar mig till sängen och gick ner på mig. Det var till en början ganska konstigt och jag hade svårt att slappna av. Men efter ett tag när vi båda var upphetsade frågade han mig om jag ville. ”Jag hade, till skillnad från honom, ingen tidigare sexerfarenhet men kände mig redo.” Alla mina kompisar hade debuterat för längesedan och nu var det äntligen min tur. Det var inte så att jag väntade på den rätta. Det hade helt enkelt inte funnits någon jag ville ha sex med. Förrän nu förstås.

Med ivriga händer drog han på sig en kondom och förde in den utan några större problem. Vi låg i både missionären, cowboy och doggy style innan han blev den som lyckades komma. Efteråt satte vi snabbt på oss våra kläder och fortsatte kolla på filmen. Jag blev kvar hos honom den natten men sov, det gjorde vi inte.”

Jag hade precis fyllt 18 år och gick trean på gymnasiet. Hade länge varit nervös för att bli av med oskulden och ville bara få det gjort, så jag tänkte vara full och hitta ett one night stand. Så blev det, jag var på en nattklubb i stan med några vänner, började hångla med en tre år äldre kille på dansgolvet som snart frågade om jag ville följa med honom hem, han bodde i närheten. När vi kom hem till hans lilla lägenhet skulle vi ta ett bad, men det blev snarare en snabb dusch, vi smektes och kysstes hela vägen till sängen, som egentligen var en madrass på golvet i hans studentlya.

Han trängde in i mig i missionärsställning utan så mycket mer förspel, jag var grymt kåt när vi började. Sen gjorde det ont och skavde lite, jag var rädd för att blöda ner hans madrass eftersom jag hade hört att det kunde komma blod första gången, vilket det också gjorde. Idag vet jag att det kan handla om att man är tight och spänd eller nervös vilket jag väl var. Det var verkligen inte så skönt som det är idag. Efter ett tag började jag nyktra till, jag insåg att jag verkligen inte kände honom, att jag inte riktigt tände på hans lukt och personlighet, jag tappade suget och började störa mig på ljuset i rummet. Jag bestämde mig för att sticka därifrån. Började klä på mig medan han satt på en stol och tittade på, när jag tog på mig ytterjackan frågade han om jag inte kunde suga av honom ändå. Det kändes rätt lågt och jag bara skakade på huvudet och gick.

Det var absolut inte the highlight av mitt sexliv, men det var som att jag hade tagit mig förbi ett hinder och att jag nu visste typ vad det handlade om. Idag ligger jag inte med folk jag inte känner lite först och är riktigt kåt på även som nykter, det blir så mycket skönare då.”

Bookmark the permalink.

Comments are closed.