Evenemang

Evenemang i vår

FOTO: TT

BROR har tagit fram några evenemang som pågår i olika städer i vår. Allt från standup, till skejting och musik.

 

Musik

 

20 januari, 18.00 – 21.00, P3 Guldgalan, Partille Arena.

För andra året i rad hålls galan för svensk musik i Partille Arena. På scen står blandannat musikerna Silvana Imam, Little Jinder, och Tove Styrke. Det kommer vara många liveuppträdanden, och även DJ’s. Biljett krävs för entré.

(18-års gräns!) 25 januari, 20.00, Jake Bugg, Stockholm.

Den brittiska sångaren Jake Bugg intar Stora Nalen i Stockholm, med sin Solo Acoustic Tour. Hans influenser är blandannat Jimi Hendrix, The Beatles och Johnny Cash. Han har fans i alla möjliga åldrar och släppte sitt första debutalbum vid 18-års ålder.

7 februari, 19.30, Ken ring, Malmö.

Den svenska rapparen Ken Ring intar Slagthuset i Malmö i februari. Han har själv arrangerat turnén, och kommer att turnera från norr till söder. Han turnerar tillsammans med Orlando John och levererar akustisk musik. Han lovar kärlek, respekt, och en stund att rannsaka sig själv.

2 februari, 20.00, Norlie & KKV, Västerås.

Sonny Fahlberg och Kim Vadenhag är en av Sveriges mest framgångsrika hiphopduor. Duon har sin egen nisch, med poprefränger, rap, och texter som når ut. De har blandannat hitsinglarna ’’Din idiot’’ och ’’Ingen annan rör mig som du’’, som är några av många låtar som kommer att spelas på Västerås Konserthus.

15 februari, 19.30, Sabina Ddumba, Kalmar.

Sabina Ddumba har premiär för sin Sverigeturné i Kalmarsalen, där hon blandannat kommer att leverera pop och soul. Hon har synts till i Så mycket bättre i höst, och startar igång året med en turné. Sångerskan anses vara en av Sveriges mest musikaliska artister, och vill du vara en av de som ser henne live i vår får du lägga beslag på en biljett.

FOTO: TT

Sport

 

Måndagar och torsdagar, 16.00-18.00, Nybörjarskate, Malmö.

Ett gratis evenemang som Bryggeriets skatepark håller i varje måndag och torsdag. Här får du möjligheten att lära dig skejta, tillsammans med erfarna coacher. Detta för att du kanske kan utveckla ett intresse för att sedan ta med brädan till skateparken när det är öppet för alla. Fri entré.

20 januari, 17.00, Gothenburg Winter Run, Göteborg.

Loppet startar och slutar på ett upplyst Liseberg. Loppet kommer att bestå av eldkonstnärer, eldkorgar och facklor. På så vis skiljer sig loppet från många andra, och förväntas bli en upplevelse. Sträckan är antingen 5km eller 10km och kan springas av alla åldrar.

FOTO: TT

Teater och kultur

 

13 januari – 16 februari, 18.00 – 18.45, Bonsai, Backa Teater, Göteborg.

En föreställning om sex, makt och samtycke, av Backa Teater, Fatta! Och Unga Klara. Föreställningen handlar om sexuellt våld, och hur det förminskar människor. Pjäsen kallas Bonsai, efter den japanska traditionen där träd och växter formas och tämjs för att skapa en konstruerad skönhet.

3 februari, 19.00, William Spetz, Luleå.

William Spetz gjorde en succé med sin självbiografiska föreställning ”Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?’’ hösten 2016. En andra turnévända går nu igång, och Luleå är ett av stoppen. I Stora salen får du se William Spetz sista kväll med hans mormor Ulla, där han kommer prata om allt från kroppskomplex till jobbiga gympalärare.

10 januari – 13 januari, 19.30, Jim Jefferies standup, Stockholm.

Jim Jefferies är en av generationens mest populära ståuppare. Genom sin standup konfronterar han och provocerar med sin barnförbjudna humor. Nu kommer han till Stockholm med sina humoristiska men också politiska tankar.

25 januari, 10.00, Guitars of the stars, Stockholm.

På Abbamuseet startar utställningen Guitar of the stars igång, en samling av signerade signaturgitarrer. Utställningen passar alla, och även fast man inte är ett gitarrproffs. Man får ta del av gitarrers historia i en tillfällig utställning.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.